Ponta Delgada
Om

Den avsidesliggende skjærgården på Azorene er et sted med vakre fjelløyer med stille naturskatter og tilbyr nesten alt for den eventyrlystne, fra surfing til dykking, fra ridning til paragliding. I motsetning til Kanariøyene med sitt uslåelige vær og strender, tilbyr Azorene et grønnere landskap, brattere fjell, mildere subtropisk klima hele sesongen og en følelse av å være mindre skreddersydd for turister.

Ponta Delgada, regionshovedstaden på øya Sao Miguel, er en vakker by med rikelig som kan holde deg opptatt og spent. Byen har enestående arkitektur du kan utforske mens du rusler tilfeldig rundt - fascinerende torg belagt med svarte og hvite fliser, brosteinsgater, vakre kirker og historiske bygninger med karakteristiske hvite fasader og mørk vulkanske stein. Stopp for en matbit eller noe å drikke på en av de mange kafeene, barene eller restaurantene som er spredd rundt hele byen. Den lokale maten er veldig god. Pass på å smake på litt fantastisk lokal produkter, inkludert ananas, kremoster, vin og te. Hvis du liker sjømat, kan du glede deg over å finne et bredt utvalg til moderate priser. På den festlige siden, har Ponta Delgada et overraskende livlig natteliv med barer og arenaer for enhver smak og fester som varer til langt utpå morgenkvisten.

Byen er også base for å utforske små landsbyer, uberørt naturlig skjønnhet og mange vulkanske vidundre rundt Sao Miguel. Klatre på kraterkanten for slående utsikt over landskapet, gå langs mangfoldige turveier, titt inn i flotte huler eller bare hvil øynene på den åpne horisonten og det kraftfulle havet.

Fakta
  • Azorene er en selvstendig region av Portugal, beliggende rundt 1360 km vest for fastlandet
  • Alle øyene i Azorene har vulkansk opphav
  • Azorene har noen av de høyeste fjellene på planeten, målt fra bunnen av havet og til toppen
  • Azorene var opprinnelig ikke befolket, men begynte å bli overbefolket allerede i det 17. århundre
Flyvninger til Ponta Delgada
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vann °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gjennomsnitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Timer med sol
Mat

Cozido

En azorsk rett du må prøve - en rik kjøtt- og grønnsaksgryte tilberedt ved å begrave og koke den i varm vulkansk jord i flere timer.

Malasadas

Disse deigballene stammer visstnok fra Såo Miguel. De friteres og rulles i sukker, til en deilig snack.
Drikke

Chá verde

Prøv denne lokalt dyrkede grønne teen. Det spesielle med denne teen er: bladene blir dehydrert i den salte sjøluften. Dette gir dem en unik, jordaktig aroma.

Mulher do Capote

Denne søte og glatte azorske likøren er laget av fersk ananas eller pasjonsfrukt og drikkes til vanlig som fordøyende.
Se

Byporten

Det ikoniske landemerket Ponta Delgada fra 1783. Porten var opprinnelig del av en forsvarsmur, og står fortsatt stolt den i byen.

Cha Gorreana

Ta en tur tilbake i tiden og besøk Europas eneste teplantasje. Den ble grunnlagt i 1883 og produserer fortsatt te i dag.
Perfekt for
Arkitektur
Barturer
Sykling
Båtturer
Båtturer
Kirkeseverdigheter
Delikatesse
Dykking
Delfinsafari
Kjøring
Fisking
Fotturer
Hesteridning
Fjell
Terrengsykling
Uteliv
Orientering
Turer i parken
Fotografering
Kjøring med firehjuling
Seiling
Sightseeing
Snorkling
Spa
Se på solnedgangen
Surfing
Svømming
Tapas
Gåturer
Vindsurfing
Steder

Caldeira das Sete Cidades

Noe du må se i Sao Miguel. Det gigantiske eldgamle vulkankrateret med de glitrende tvillingsjøene Lagoa Verde og Lagoa Azul (den grønne og blå innsjøen) er en unik naturformasjon som vil fortrylle deg med helt fenomenal utsikt, uberørt natur og sin enorme skala. De skogkledde klippene omfavner en grønn og en blå innsjø ved siden av hverandre. I henhold til en lokal legende, er innsjøene formet av tårene fra en prinsesse og en gjeter med forbudt kjærlighet. Det er best å besøke på en klar dag for å sette pris på all skjønnheten. Men hvis du besøker på en overskyet eller tåket dag, kan du utforske noen av de fine turstiene rundt kanten og til innsjøene, og bli belønnet med like vakkert landskap underveis.

Furnas

Sognet Furnas er et vulkanske eventyrland med en vakker landsby med samme navn. Området er slående billedskjønt og fargerikt med subtropiske planter. Mange av disse gir en unik innsikt i europeiske skoger før istiden, ettersom Azorene aldri hadde istid på grunn av sitt milde klima. Bruk litt tid på å rusle rundt i landsbyen eller legg ut på en gåtur , og vær klar til å gispe i ærefrykt over den lokale naturen. Imidlertid er Furnas mest populær for de naturlige varme kildene og fumaroler som avgir damp i hele området. Her har du rikelig med muligheter til å synke ned i varme bad. Vakre Poca Da Dona Beija er meget populært. Så er det de forskjellige stedene av interesse, inkludert den fascinerende innsjøen Lagoa das Furnas, området Caldeiras da Lagoa das Furnas, hvor du kan ta en nærmere titt på vulkanaktiviteten som bokstavelig talt koker jorden, eller smakfulle Terra Nostra Gardens med sine flotte blomster.

Hvaltitting i Azorene

I tillegg til vulkansk skjønnhet, er Azorene kjent som et utmerket reisemål for å titte på hvaler. Vannet rundt øyene er rikt på fisk og krill, og er dermed attraktive beiteområder for disse flotte dyrene. Over 20 forskjellige arter har blitt observert i nærheten av Azorene, inkludert knølhval, spermhval, delfiner, havskilpadder og mer. Mange turoperatører reiser fra Ponta Delgada marina med en tur som vanligvis tar 3 timer. Du kan se etter hvaler hele året, men sommeren er den beste tiden.
Flyvninger fra