Barcelona
Om

Barcelona ligger ved Middelhavet, nordøst langs den spanske kysten. Den er en av de mest interessante byene i Europa med sin unike kosmopolitiske og bohemske stemning, avslappet livsstil, fantastisk mat, en lang rekke landemerker og attraksjoner, mildt middelhavsklima, fine strender og eklektisk uteliv.

Byen har en lang historie og kan skryte av mange fantastiske eksempler på romansk, gotisk renessanse og modernist arkitektur, inkludert flere bygninger av Spanias mest kjente arkitekt Antoni Gaudí, og flere titalls flotte museer, inkludert et dedikert til Picasso, et annet til Miró og enda et til Barça, Barcelonas verdenskjente fotballklubb! Inntrykket til Barcelona som vi kjenner byen har i stor grad blitt formet de siste 150 årene og er en refleksjon av livsstilen i denne konstant pulserende byen.

Barcelona er en by som hele tiden søker å være moderne og ligge foran de siste trendene. Du finner rikelig med ting å gjøre her: byturer, konserter og begivenheter, småbutikker og fine butikker, restauranter og tapasbarer for enhver smak og mye mer.

Fakta
  • Barcelona er den største metropolen ved Middelhavet
  • De meste av Barcelona fra det 19. århundre ble bygd i henhold til utopisk mesterplan
  • Barcelona har to offisielle språk - spansk og katalansk
  • 10 % av de 100 kvadratkilometer av Barcelona er dekket av parker
Flyvninger til Barcelona
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vann °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gjennomsnitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Timer med sol
Mat

Botifarra

En pølse laget i forskjellige varianter – hvit, ris eller blod. Den mest populære er botifarra med stuede hvite bønner.

Paella

Den tradisjonelle spanske risretten tilberedes vanligvis over åpen flamme med safran og enten kjøtt, sjømat eller en blanding av de to.
Drikke

Sangria

Sett fri sjelen med Sangria, som tradisjonelt består av tørr rød vin, frukter, brandy eller rom, søtningsmiddel, appelsinjuice og is.

Cava

En lett musserende vin (champagne) fra Spania. Produsert i forskjellige søthetsgrader og kan være hvit (blanc) eller rosé (rosat).
Se

Museu Picasso

Denne samlingen av mer enn 3500 av Picassos kunstverk gir en grundig innsikt i dannelsen og utviklingen av kunstnerens geni.

La Rambla

Dette er Barcelonas mest kjente gate som vil fylle sansene med sine folkemengder, teatre, arkitektur og dyktige gateartister.
Perfekt for
Arkitektur
Barturer
Kaféer
Grotteturer
Kirkeseverdigheter
Konserter
Kultur
Museer
Uteliv
Fotografering
Restauranter
Sightseeing
Tapas
Gåturer
Vinturer
Steder

La Sagrada Família

Hvis du bare skal se ett sted i Barcelona, er dette stedet. Den monumentalt enorme og utrolig komplekse katedralen, designet av Spanias mest kjente arkitekt Antoni Gaudí, inngir ekte vidundere og er med rette det mest besøkte landemerket i Spania. Selv om den allerede har vært under bygging i mer enn 100 år, er den fortsatt ikke ferdig. Når katedralen er ferdig, vil den være 95 meter høy og 60 meter bred, men spir som når så høyt som 170 meter og med plass til 13 000 personer. Designen er dristig, eklektisk og sofistikert – strukturen har ingen rette linjer, har mange seksjoner og flere sammenhengende fasader, hvor hver har unike og intrikate ornamentikk og skulpturer. Innsiden er like unik med meningsfylte ensembler av detaljerte og stiliserte skulpturer, søyler som sprer seg som trelignende grenser når de nærmer seg taket, og genialt plasserte og formede vinduer som eksperimenterer og sprer lyset til en slående belysningseffekt. Du kan gå opp i noen av tårnene for en guddommelig vakker utsikt du aldri kommer til å glemme. Siden Gaudí gikk bort, har det vært debatter om sannferdigheten til konseptet La Sagrada Família, og fullførelsen er fortsatt usikker. Men så langt er den allerede et forundrende mesterverk.

La Pedrera

Denne rare, verdenskjente bygningen, også kjent som Casa Milà, er et slående eksempel på modernist-arkitekturen. Den ble designet av Antoni Gaudí og bygd i 1905–10 som et leilighets- og kontorbygg, og har en ujevn, bølgelignende steinfasade, et velkjent formet, men veldig uvanlig tak med skulpturelle piper. Innsiden er møblert med luksus fra tidlig på det 20. århundre med noen uvanlige buer og gjennomtenkte preg. Metallbalkongene og maleriene er inspirert av naturen, og utfyller ujevnheten i strukturens fasonger. Bygningen inneholder også et lite museum dedikert til Gaudís arbeid.

Park Güell

Enda et av Gaudís mesterlige kreasjoner fra 1900-tallet. Dette ble opprinnelig bestilt av greve Güell som en eiendom av høy klasse med familiehjem, men prosjektet floppet og ble i stedet forvandlet til en offentlig park. Den fortryllende plassen er rik med Gaudís unike, modernistiske strukturer og fargerike mosaikkdekorasjoner – a et typisk katalansk ornamenteringselement, som du vil gjenkjenne i hele Barcelona. Med sine frodige, smakfullt dyrket grøntområder, husfasonger inspirert av naturen og trelignende søyler som støtter Sala Hipóstila (Dorisk tempel), og til og med en mosaikkbelagt drage på inngangstrappen, dreier parken seg rundt et sentralt torg og er omsluttet av en lang, buet benk pyntet med mosaikk, som vil få deg til å føle at du dagdrømmer. Her finner du også et lite hus med tårn hvor Gaudí bodde sine siste leveår, møblert med noen interessante møbler designet av beboeren selv.
Flyvninger fra