Antalya
Om

Antalya er den største tyrkiske byen langs Middelhavskysten i den billedskjønne Antalyagolfen. Antalya er en yrende og voksende by med flott historisk arv og tradisjonelt tyrkisk preg. Byen kombinerer det moderne med det klassiske og har vakre severdigheter du kan suge til deg, steder å utforske og ting å gjøre. Området er skjermet av de blåfargede Taurus-fjellene på en side og det vakre turkise vannet på den andre, og nyter et varmt middelhavsklima med rundt 300 soldager i året, som kan nytes på byens lange strender, palmekledde boulevarder eller vakre marina. Det er også en lang rekke aktiviteter å velge blant, inkludert båtturer, vannpark, fine strender og svømmesteder.

Moderne Antalya ble bygget på den antikke byen, men inngjerdede historiske distriktet Kaleiçi har strukturer fra romerske, byzantinske og Seljukske epoker, og overveiende middelalderens Ottoman-epoke, som omslutter en havn fra den romerske epoken. Du finner også en arkitektonisk arv datert tilbake til hellenistiske tider, i tillegg til eksempler på lokal gresk arkitektur.

Området rundt har noen like spektakulære severdigheter, for eksempel de vakre øvre og nedre Düden-fossene, den storslåtte Bey Dagi (Olympos) nasjonalpark og de antikke byene Termessos og Perge.

Fakta
  • Antalya er Tyrkias største havresort.
  • Antalya har nesten 3000 timer med solskinn hvert år.
  • De siste 100 årene har befolkningen i Antalya vokst fra 25 000 til over 1 million.
  • I 2015 håndterte flyplassen i Antalya over 27,7 millioner passasjerer.
Flyvninger til Antalya
{{selectedEvents.alternateText}}
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vann °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gjennomsnitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Timer med sol
Mat

Piyaz

Tyrkisk salat laget av tørre bønner med løk, tahini, hvitløk, valnøtter, persille og sumac. I Antalya lages den med sesamolje.

Shish Kofte

En populær kebab-variant av kjøttdeig laget av lam, kalv eller storfe blandet med urter som persille og mynte, på et grillspyd og grillet.
Drikke

Raki

Også kjent som løvemelk og er en tyrkisk alkoholholdig drink. Den anses som den beste salven for et knust hjerte.

Tyrkisk kaffe

Kaffe fremstilt fra brente og finmalte kaffebønner småkokt i en kjele og servert i en kopp hvor gruten synker.
Se

Aspendos

En storslagent romersk amfiteater som er så godt bevart at det fortsatt brukes i dag. Opplev storheten og den slående utsikten!

Düden-fossen

Vakre formasjoner. Grip kameraet for noen flotte bilder! Den nedre Düden-fossen faller rett ned i havet - et eksepsjonelt syn!
Perfekt for
Archeology Tours Arkeologiturer
Boat Rides Båtturer
Culture Kultur
History Historie
Museums Museer
Oriental Landmarks Orientalske severdigheter
Sightseeing Sightseeing
Sunbathing Soling
Swimming Svømming
Walks Gåturer
Steder

Kaleici

Det billedskjønne gamle kvartalet Kaleici (som betyr "inne i slottet"), er noe alle som besøker Antalya bør se – med sine smale, svingete brosteinsgater og historiske bygninger fra forskjellige tider, er dette et uvurderlig vitnesbyrd til byens fortid og et hyggelig sted å gå seg en tur. Mange av bygningene har blitt omhyggelig restaurert til sin fordums prakt og konvertert til boutique-hoteller, butikker og restauranter. Hovedtorget Kale Kapısı (Fortress Gate) er merket av et gammelt klokketårn av stein og statue av byens grunnlegger, kong Attalus II. Ikke gå glipp av muligheten til å se den avkortede Kesik Minare, den yrende, historiske İki Kapılar Hanı basar fra det 15. århundre eller majestetiske Hadrian’s Gate, bygd i 130 E.Kr. til den romerske keiserens besøk til byen. Kaleici er også hjem til den fantastiske Murat Pasa moské fra det 16. århundre og Tekeli Mehmet Pasa moské fra det 18. århundre.

Termessos

Ruinene av den flotte antikke byen Termessos ligger 34 km nordvest for Antalya og krever transport for å komme til. Men turen vil være vel verdt det. Det er to veier som fører til de velbevarte ruinene, og begge har flott natur langs veien. Stedet inkluderer rester av flere strukturer, inkludert bymurer, gymnasium, hovedgate, templer og bad. Hovedattraksjonen er imidlertid amfiteateret, med praktisk beliggenhet på en bakketopp, omringet av en fjellkjede. Når du er der vil utsikten ta pusten fra deg.

Antalya arkeologiske museum

Hvis du har i Antalya, må du ikke gå glipp av dette museet. Spesielt ikke hvis har planer om å besøke noen av de fantastiske historiske stedene som Aspendos, Termessos eller Perge. Et av Tyrkias beste museer med 13 utstillingsrom og 5000 artifakter utstilt. Det er lett tilgjengelig, egnet for besøkende og dekker mye av historien fra stein- og bronsealderen til Bysants. Museet har gjenstander som har blitt utvinnet fra Aspendos, Patara, Pamphylia og andre antikke byer i regionen. Du kan beundre grasiøse statuer av olympiske guder. De fleste av disse ble funnet på det antikke stedet Perge og er overraskende godt bevart. Andre etasje viser mynter og gullgjenstander funnet på steder rundt omkring.
Flyvninger fra